В Деня на театъра – 27 март, ще завършим Мартенски театрален маратон с фотоизложба на сценична фотография, както и с дръзката постановка на Младежки театър „Приятели“ – Пазарджик, с която правим преход към Младежкия театрален Фестивал „Океан от любов“ с начало 29 март.

В 18:30 ч. на 27 март, ще открием фотографска изложба на Благовест Попов под името „Щастие на сцената в безименното номадство на театъра“.

Благовест Попов  е завършил АМТИИ, специалност фотография  при доц. д-р Никола Лаутлиев. Работил е  в САЩ. Снима предимно сценична фотография, хуманистична фотография, изящно изкуство, портрети, концептуална фотография.

На 27 март от 19 ч. ще видим известната в цял свят и отличена с наградите „Баркли“ и „Лорънс Оливие“ комедия на Бен Елтън „Пуканки“.  

Тази „черна комедия“ се отличава с ярка съвременност, криминална интрига и хаплива ирония по отношение на схемите в света на изкуството – киното, телевизията и т.н.

Брус Деламитри е холивудски ас, носител на „Оскар“, в чийто объркан живот (той е пред развод, дъщеря му е полупобъркана и т.н.) се намесват двама млади влюбени серийни убийци Скаути и Уейн. Авторът противопоставя техните естествени и неподправени реакции на фалша в средите на изкуството.

„Пуканки“ е подчертано съвременна комедия с горчив привкус, която показва обратната страна на славата и ни говори с човечност против насилието във физически и психически смисъл.

Автор: Бен Елтън;

Постановка: Александър Братоев;

Сценография: Теодора Лазарова;

 

Актьори:

Брус Деламитри – Г. Манчев, Ив. Пейчинов

Уейн Хъдзън – Божидар Казаков

Карл Брезнър – Николай Стоянов

Велвет Деламитри – Виктория Михайлова

Фара Деламитри – Антонина Манчева

Брук Даниелс – Анджелика Йорданова

Скаут – Зорница Ленгерова

Бил – Йордан Гюрджеклиев

––––––

Мартенски театрален маратон представя независими и камерни театрални проекти на млади професионални театрални творци и е стъпка към другият голям театрален форум на Младежки дом – Пазарджик – фестивалът „Океан от любов“. 14-годишния фестивал предлага сцена на любителски младежки трупи от страната и чужбина, различни ателиета, водени от професионалисти.

И тази година зрителите, които се включат в Мартенския театрален маратон, стават част от учредителите на наградата на публиката в Младежкия театрален фестивал „Океан от любов“.

Един от зрителите също ще получи награда, победителят за която ще се изтегли на лотариен принцип.

Участието в Мартенския театрален маратон е реална и ценна подкрепа за младите хора по пътя им към голямата сцена!

 

Фейсбук събитие: Мартенски театрален маратон