Поредицата от лекции на експерти от ОДМВР – Пазарджик в тукашните училища продължава, като днес учениците от НУ „Васил Левски“ станаха свидетели и на демонстрации за предпазване от внезапно нападение. В ролята на арестант се озова и лекторът, любимец на журналистите – Мирослав Стоянов.

Служители от полицейския участък от пазарджишкия квартал „Изток“ се срещнаха с децата от Начално училище „Васил Левски“ в Пазарджик. Тази среща е традиционна и е по покана на ръководството на учебното заведение, поради големия интерес на децата към полицейската дейност.

Пред малчуганите униформените показаха своето въоръжение и помощни средства, получиха съвети как да търсят съдействието на полицията при нужда. Не след дълго дежурният в районното управление им подаден сигнал, че в сградата на училището се укриват двама извършители на престъпление.

След зрелищното им задържане под аплодисментите на децата „апашите“ бяха откарани към ареста. С най-голямо внимание и нескрита радост присъстващите наблюдаваха демонстрацията на служебното куче „Пират“ и неговия водач. На изпроводяк деца, преподаватели и полицаи направиха десетки снимки с уговорка за най-скорошно гостуване на служителите.

Целта на срещите с децата е да получат информация за опасностите, които ги дебнат в реалния живот и интернет. Превенцията е основна дейност за предотвратяването на множество злополуки и нелепи ситуации, казват полицаите.

Снимка: Нели Манчева