Среща с проф. Георги Фотев и проф. Коста Костов предстои тази вечер, от 18 ч. в галерия „Боев“ в Пазарджик. Тя се организира по инициатива на адвокат Хари Харалампиев и журналистът Панайот Ляков.

29fotev

Проф. Георги Фотев (Нов български университет) е изтъкнат социолог с международна известност. Член на Европейската академия на науките и изкуствата и на други авторитетни организации. Автор на голям брой научни публикации, част от които в чужбина (16 страни). Издателство „Изток-Запад“ публикува неговите фундаментални съчинения ,,Диалогична социология“ (2004), ,,Дисциплинарна структура на социологията (2006), ,,Дългата  нощ на комунизма в България“ (2008), ,,Ценности срещу безпорядък“ (2009), „Българската меланхолия“ (2010). Проф. Фотев е съставител на престижната поредица на „Изток-Запад“ ,,Социологическо наследство“.

29Kosta-Kostov

Проф. Коста Костов ръководи клиниката по белодробни болести във Военномедицинска академия. Специализирал в Швейцария и Германия. Има завършен курс по лидерство в London Business School. Лектор по белодробни болести в Медицински факултет на Университет „Св. Климент Охридски”, София. Член е на Академичния съвет на ВMА, Европейската респираторна асоциация (ERS) и Американската асоциация на гръдните лекари (ACCP Fellow). Национален консултант по белодробни болести. Бил е два мандата председател на управителния съвет на българското дружество по белодробни болести (БДББ) в периода 2008-2012 г. Членува в Съюза на българските писатели (СБП) – секция „Публицистика” и Съюза на българските журналисти (СБЖ). Проф. Коста Костов е главен редактор на последното ръководство „Белодробни болести” в 2 тома. Автор е на над 240 научни публикации, 2 авторски монографии и съавтор в 16 колективни научни монографии, наръчници и ръководства, в които има 42 авторски глави. Носител на годишната награда за есеистика за 2015 и 2018 г. на в. „СЛОВОТО днес”, седмично издание на съюза на българските писатели (СБП). Носител на годишната награда на Дарик радио „Вдъхновение на годината” за 2016 г. Неизменно в годишните класации „Лекарите на които вярваме” и „Най-добрите лекари”. Главен редактор на списание INSPIRO и Председател на фондация INSPIRO.