Уникална операция извърши ортопедичния екип на Университетска болница „Пълмед“.

Американска гражданка, страдаща от деформираща артроза на коляното най-накрая се избави от болките и бастуна.

Жената е с болки и ограничени движения от доста години в областта на дясното коляно. Била е в Америка при светила, които само й поставили инжекция и казали, че болката ще отмине. Тъй като жената е с руски корени провела консултация и в Москва. Руските лекари също я лекували с хапчета и инжекции, но никой не оценил степента на износване на ставата адекватно.

От 2 месеца жената живее в България и решава да потърси компетентното мнение на лекарите от Университетска болница „Пълмед“. След преглед екипа решава да извърши оперативна намеса – смяна на половината колянна става. Протезата, която е използвана е от най-големия световен производител (американска компания) и за първи път се поставя в град Пловдив. Уникалната операция продължава около час и е извършена от екипа на д-р Тиков, д-р Червенков, д-р Попов и д-р Стаматов. Операцията е миниинвазивна, при нея не се използват дренажи, което позволява ранно натоварване. Още на следващия ден пациентката ходи по коридорите и се обслужва самостоятелно, чувства се прекрасно под зоркия поглед на високоспециализрания персонал на отделението по Ортопедия и Травматология.

„При нас се използват изкуствени стави най-висок клас и се работи с последните хирургични методи. Екипът е млад и амбициозен, всички лекари имат специализации в чужбина“, с гордост споделят специалистите в отделението.