Първенецът от редовния сезон на Суперлигата Хебър домакинства днес на Добруджа 07 (Добрич) в първия двубой от полуфиналния плейоф. Срещата се игра в пазарджишката зала „Васил Левски“, като трибуните на спортното съоръжение бяха пълни до краен предел. Битката си заслужаваше защото Хебър показа истинските си възможности и още в първия гейм надделя с 25:21. Момчетата на Атанас Петров затвърдиха позицията си и във втората част на играта, която завърши с резултат 25:22. Третият гейм отново тръгна в полза на „тигрите“ и те не пропуснаха да си го вземат с 25: 18, като това оформи и крайния резултат – 3:0 в полза на нашите момчета.

В стартовия състав на Хебър по традиция видяхме Брадли Гънтър, Стойко Ненчев, Александър Ляфтов, Александър Симеонов, Венцислав Рагин, Иван Станев и Петър Каракашев. Зала „Васил Левски“ отново бе препълнена. Крайният резултат потвърди думите на треньора Атанас Петров, че в крайната фаза на Суперлигата ще видим един нов облик на отбора, който ще покаже скритите си възможности.

Утре в 18.30 ч. отново в спортна зала „Васил Левски“ предстои и вторият двубой между двата тима.

Програмата на полуфиналите се откри днес с първия сблъсък на отборите на ЦСКА и Нефтохимик 2010 (Бургас), които играха първи мач помежду си от 15:30 часа. Тъй като зала „Васил Симов“ не отговаря на изискванията на тази фаза, „червените“ приеха съперника си в столичната зала „Христо Ботев“. Нефтохимик 2000 се наложи над именития си противник с 3:2.

В тази фаза се играе до три победи от пет мача, като се започва с две поредни домакинства в серията за по-предностоящите отбори.