01бойко-ножица

Паметник на премиера Бойко Борисов се появи и изчезна на пл. „Гарибалди“ в София. Монументът е направен от стъклопластика, очите на фигурата светят в червено, а от него се разнасяла и песента „Батальонът се строява за последен път“, разказаха очевидци. Вероятно става дума за първоаприлска шега, коментира наш читател, но паметникът не е просъществувал дълго. Около 10 часа е бил демонтиран от създателя си Андрей Врабчев. В едната ръка на фигурата е имало ножица, а с другата се подпирала на три тома, върху които пишело БКП. За спомен на преминалите по това време по площада са останали селфита с паметника, а някои дори са успели и да запишат видео.

„Това е стар проект, но е паметник от бъдещето“, обясни авторът му скулпторът Андрей Врабчев. „Исках да погледнем на на една бъдеща история. Може да даде една по-добра оценка на това, което правим днес дали то ще бъде запомнено и оценено по достойнство. Мястото не е случайно избрано, тъй като всичко, което правим е паметник. Това, което е направено тука ще остане за поколенията и ще бъде паметник на нашето време“, каза авторът пред агенция БГНЕС.

За паметника информира и самия Борисов, с анонс „Честит първи април!“, но малко по-късно шеговитата инсталация изчезна от площада.

Видео – ТУК