Четиридесет и девет годишният Георги Бошнаков, двете му дъщери – Биляна и Гергана, на 14 и 18 години, както и приятелката му Калина на 47 г. са загиналите при падането на самолет „Чесна” П210Н на 80 км от Скопие, съобщиха от Гражданската въздухоплавателна администрация на Северна Македония.

Мъжът е управлявал машината по време на фаталния полет. Първоначално македонски медии обявиха, че става дума за мъж, който е шеф в Агенцията по вписванията, но по-късно стана ясно, че става въпрос за съвпадение на имената и загиналият е  бизнесмен, занимаващ се с рециклиране на отпадъци. Неговата съпруга е известна адвокатка. Едното от децата учи в Американския колеж в София.

„Намерени са мястото на катастрофата и самолета. За съжаление, всички на борда са загинали. Той е с немска регистрация. Собственост е на български граждани. Пилотът е очаквал да кацне у нас около 18:50. Той е казал, че заобикаля облаци, но след това връзка се е изгубила. Пилотът е български гражданин. Освен него са загинали едно дете и други двама наши сънародници. Собственикът на самолета е Георги Бошнаков“, каза ръководителят на специалното звено за разследване на авиационни събития Христо Христов.

„Чесна“-та е се е разбила близо до  Солунска глава (2540 метра),  най-високият връх на планината Якубица в централната част на бившата югославска република. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония.