Малкият самолет Чесна, с който се разби четиричленното българско семейство в Македония, е излетял в 15:10 часа (16:10 българско) от летище „Св. Апостол Павел“ в Охрид. Машината е изчезнала в 17.16 българско време.  Първоначално пилотът поискал да кацне в Скопие, но после заявил, че ще продължи към София. Малко по-късно известил, че има силен вятър и е в турбуленция, след което връзката прекъснала.

Летателната машина е била с германска регистрация. Останките на самолета са намерени в района на планина Якубица. Поради лошите метереологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след малко е поискал разрешение да продължи към София.

На този етап е ясно, че самолетът е паднал някъде около връх Солунска Глава, на 34,55 км южно от Скопие. Все още не са обявени имената на загиналите. Според македонски медии става дума за известен български олигарх и неговите близки.

Солунска глава или Мокров е най-високият връх на планината Якубица в Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония. Разположен е в централните части на планината, където се събират основните ѝ дялове – Якубица, Караджица, Даутица и Салакова планина и е важен орографски възел.