Две кучета са нападнали жена в Дебращица и в резултат на това, тя е настанена в болницата, разказаха жители на селото. Случката е станала преди два дни, почти в центъра на населеното място, близо до бившата млекарница. Жената минавала по пътя, когато внезапно била нападната и повалена от животните.

На помощ се притекъл случаен минувач, който успял да изгони нападателите. Линейка пристигнала минути след инцидента, но се оказало, че жената не реагира и трябва да бъде откарана в МБАЛ – Пазарджик. По тялото ѝ има наранявания, но освен това тя е припаднала, защото е получила инфаркт.

„Кучетата нападат много често хората, които минават край къщата на стопанина им, това не е първият такъв случай, но е най-тежкият до момента, трабва да се вземат мерки, защото наистина някой може много сериозно да си изпати“ – смята жител на селото.

„Запозната съм със случая“ – каза кметът на селото Латинка Вълчева. „Животните не за първи път нападат минувачи, за случая е уведомен кварталният полицейски инспектор, за да бъдат взети мерки, както по отношение на собственика на кучетата, така и за самите животни, ако той не пожелае да ги държи вързани.“

Днес нападнатата жена ще бъде изписана от болницата.