12радилово

Сто години „ Социалистическо движение“ и деветдесет години Работнически младежки съюз чества с.Радилово, община Пещера местната организация на БСП, през седмицата.

Тържественото честване започна с поднасяне на цветя пред паметника на героите в центъра на селото. Сред официалните гости бяха народните представители Йордан Младенов и Надя Клисурска и областният председател на БСП Петя Цанкова, които поздравиха местните социалисти и симпатизанти на лявата идея.

12бсп-радилово

 

Беше прочетено приветствие и от името на председателя  на НС на БСП Корнелия Нинова и председател на ПГ „ БСП за България“, в което се казва, че „ тази годишнина е повод да изкажем нашата гордост от постигнатото през годините и признателност към първоооснователите, към онези момичета и момчета, които в нелеки битки са имали смелостта да отстояват социалистическите идеи и идеали!“ „ Днес сме изправени пред нови предизвикателства-в навечерието на изборите за Европейския парламент да изберем статуквото или промяната.

Наша е отговорността да положим началото на промяна на модела на управление на България! Затова ни е необходима силата и енергията на всеки социалист, на всеки симпатизант, на всеки българин, който има нужда от повече държавност и една променена Европа, Европа на справедливостта, на ценностите, на хората!,“ пише лидерката на социалистите до радиловската партийна организация. Доклад за двете годишнини изнесе Мария Кандева.

В знак на благодарност за отдаденост на социалистическата идея бяха връчени поздравителни адреси на Тодор Стоицев и Славка Зайчева, която е с най-голям стаж в партийната организация в Радилово и на сегашния председател на партийната организация Стоян Радин и на неговата предшественичка Мария Кандева.