13дара2

13дара

Кавалерът на Световната купа по художествена гимнастика Димитър Бербатов придружен от гимнастичките Дара Стоянова и Цветозара Миленкова, бе част от церемонията по откриването на шампионата вчера. За малката пазарджишка грация, това е второ посещение на турнира, нека да ѝ пожелаем самата тя след време да бъде увенчана с отличия от участието си. Като подарък двете млади надежди на художествената гимнастика получиха подаръци – триката, с които са играли в националния ансамбъл – Ренета Камберова и Цветелина Найденова.

Неуписуеми моменти, да държиш за ръка футболистът отбелязал най много голове за националния отбор, една легенда, и да получиш трико, което е носено от световна шампионка и не коя да е а самата Рени Камберова, разказа Зоя Стоянова, майка на Дара. Заедно с тях по време на церемонията беше и треньорката Величка Петкова от „Диляна Прима“, която е първата треньорка на Ренета Камберова.

Ансамбълът по художествена гимнастика спечели златото в многобоя от Световната купа в София. Възпитаничките на Весела Димитрова изиграха две много силни съчетания и триумфираха със сбор от 49.350. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова бяха по-добри от конкуренцията. Те бяха начело още след първия уред.

На музиката от мюзикъла „Най-великият шоумен“ българските гимнастички играха силно на два чифта бухални и три обръча, като получиха оценка 24.400 (16.500 за трудност и 7.900 за изпълнение). Ансамбълът спечели титлата и преди седмица на Световната купа в италианския град Пезаро. За трета поредна година България триумфира в София.

13дара3