Биографичният филм на пазарджиклията Неди Джон Крос за „светеца от Байлово“ – дядо Добри ще бъде излъчен по bTV на 26 април в 18 часа. „Тихият ангел“ е копродукция между България, Германия и САЩ, а премирата му беше през 2018 г. Другите продуценти са Уте Еренберг, Джефри Байрън и Крейг Гросвенър (Puppy Entertainment).

Лентата  пресъздава живота на стареца, през очите на хора, които лично са общували с него и са били изключително впечатлени от добротата му. Във филма са включени уникални архивни кадри, както и неизлъчвани досега откровения на дядо Добри. В 100-минутния документален филм ще видим спомените за живота и делото на дядо Добри, който бил сред най-близките телохранители на Борис III. За личните му загуби и откриването на връзката с Бога.

Създателят на филма Неди Джон Крос израства в Германия, където изнася по 120 концерта на година с рок бандата си, подгрявал е концерти на AC/DC и Рони Джеймс Дио. Връща се у нас преди 7 години и се захваща с правене на музика за американски филми, както да снима и собствени продукции.

*Снимка – Личен профил на Неди Джон Крос във фейсбук