„Стимул за хората, които полагат усилия за опазване на междублоковите пространства и чистотата около жилищните сгради, ще има. Начинът по който ще се случва това ще бъде определен допълнително, а на малкото хора, които продължават да замърсяват и да чупят, ще се налагат глоби.“ – това заяви днес кметът на Пазарджик Тодор Попов по време на заключителното тържество, по приключения вече мащабен проект „Обновяване на градската жизнена среда в жилищни райони в квартал „Марица-Болницата” на град Пазарджик“.

Лентата на последната площадка в междублоковите пространства между ул. „Димитър Греков“, ул. „Струма“ и бул. „Стефан Стамболов“ в Пазарджик, бе отрязана днес, а свидетели на това станаха десетки живущи от обновения квартал. Детска площадка, спортна площадка с фитнес уреди, както и две игрища са новите придобивки, на които вече се радват местните обитатели. Изцяло обновени са парковите алеи, озеленяването и осветлението между блоковете.

„Много е чистичко и децата са много доволни“. – разказа пазарджиклийка, чийто блок е с лице към мини-парка. „Аз също съм много доволна, защото внучето е на три години и като влезем в площадката не се притеснявам, че ще излезе на пътя. Широко е, може човек спокойно да прекара часове заедно с малкото дете…“

„Не знам какви хора сме, но съм възмутена от това, че на чисто новия, саниран блок веднага беше надраскано нещо със спрей…Г-н кмете, да вземете мерки това да не се случва…“ – заяви друга възрастна жена. „Много е важно всичко да се опази и да се поддържа, а ние сме тука предимно възрастни хора. През деня няма кой да дойде да руши, но нощем се събират млади и правят поразии…“ – допълни тя.

На тържеството присъстваха пенсионери от Клуб№9, а също така и намиращият се съвсем наблизо Клуб№3. Повечето от тях пожелаха снимка за спомен с градоначалника, като по този начин забавиха и церемонията по откриването на обекта.

Ето какво каза кметът Тодор Попов – ТУК

24тодор1 24тодор2 24тодор3

„Строймонтаж” ЕООД, е фирмата – изпълнител на строително-монтажните работи по проекта. Стойността на СМР за обекта е 2 076 826,68 лв., без ДДС.