Деца от ДГ “Здравец“ гр. Брацигово, ДГ „Пъстро хвърчило“ с. Бяга и  ДГ “Слънце“ с. Исперихово допълниха обособените великденски кътове по повод предстоящия християнски празник  Възкресение Христово. Децата, заедно с техните учители подредиха тематични великденски фигури.

Те са разположени на тревните площи на площад „Централен“. Сред тях са великденски заек, великденски пилета и цветен кът с яйца. Благодарение на сръчността на децата и техните родители и учители, празничната украса на града стана по-богата, а великденската  украса на Брацигово стана по – богата и пъстра. Ръководството на Община Брацигово подкрепя подобни инициативи, защото възпитават у децата отговорност и любов към красивите неща.

Първата украса беше поставена още миналия четвъртък в центъра, тя е изработена от стиропор и е дело на служители на общината. В ансамбъла от елементи са включени Великденски зайчета, пилета и кошници с цветни яйца. Размерът на фигурите е от 0.5 см до 1,00 м. Великденската украса е разположена на площад „Централен“. Малчуганите днес поставиха изработените от тях украсени яйца, а за това им помогнаха техните учителки, както и кметът Петко Петков.

25петко 25петко1