Декларацията, в която жителите на Црънча изразяват желание да бъде закрит военният полигон, разположен непосредствено до селото, бе подкрепена от общинските съветници на Пазарджик днес. Според съветниците исканията на црънчани са напълно справедливи.

Ето как коментира случилото се кметът Тодор Попов: „Това е въпрос, който сме коментирали неведнъж. Смятам, че ние като местна общност трябва да бъдем съпричастни с това желание на хората, защото това е един от големите проблеми на селото, особено за живеещите наблизо. Далеч съм от мисълта, че ние по този начин искаме да пречим или да влияем върху дейността на Министерството на отбраната, но нашето желание и желанието на хората е , ако не е възможно закриването на този полигон, то поне да има някакъв порядък за подаването на информация към кмета на селото или на общината кога и как ще се случват неща, които възпроизвеждат този шум.

В последните години положението е извън контрол. А и подозрението на хората е, че там се извършват дейности, различни от стрелкови – унищожаване на боеприпаси и друг тип такива дейности, които водят след себе си изключителни негативни последници. Затова моята молба е да   е да бъдем съпричастни с тази воля на жителите на селото и като местна общност да застанем зад тях и да заявим ясно и категорично, че не желаем повече това да продължава по този начин, както и искането ни за диалог с Министерството на отбраната. Ако трябва да изслушаме и техните аргументи, но да намерим взаимно изгодно решение по този казус.“ – заяви градоначалникът.

Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на починалите преди дни бивша зам.-кмет на Пазарджик – Виолета Гиндева и зам.-треньорът на Хебър – Петър Ковачев.