Предложенията за брак валят като пролетен дъжд в двора на Центъра за специализирано обучение на полицаи в Пазарджик. Началото бе поставено през 2017 г., когато току що положил клетвата си полицай от Бургас, поиска официално ръката на приятелката си.

21млади

Това се случи на 21 септември 2017 г. Младата жена бе дошла в Пазарджик, за да бъде свидетелка на един от най-важните моменти от живота на приятеля си, но не очаквала, че денят 21 септември ще стане и един от най-важните в личния ѝживот. Предложението бе отправено след края на официалната церемония от единият от отличниците на випуска – стажант Бойчо Петров от ЗЖУ-Бургас, а името на половинката му е Николина Колева, вече Петрова.

Тя присъстваше сред зрителите  на тържеството, когато той и поднесе годежен пръстен, съпроводен с романтично предложение за брак. Постъпката предизвика  бурни аплодисменти от всички присъстващи.

Случката се повтори и вчера, но с други главни герои. Бранимир Блажев от Свищов излезе на трибуната и от микрофона поиска ръката на Диана-жената, с която живеел. Бранимир падна на колене и поднесе пръстен на момичето, като преди това попита „ Ще се омъжиш ли за мен?“ Диана отговори възторжено с“да“ и публиката започна да ръкопляска.

Бранимир и Диана се запознали в магазин, където тя била касиерка, а той – охранител. Заедно са от две години, имат и момиченце на годинка – Сияна. След като младият мъж разбере къде ще бъде разпределен да служи, предстои сватба и скрепяване на връзката със законен граждански брак.

Денят 24 април е много специален за тях. Тогава е родена майката на Бранимир, както и бащата на Сияна. Занапред ще имат още два повода за празнуване на тази дата – клетвата на полицая и предложението за брак към любимата.

Общо осем души от две години насам са засвидетелствали любовта си на плацдарма на бившето Полицейско училище в Пазарджик.