Кметът на Пазарджик Тодор Попов уважи с присъствието си откриването на Алея на славата в най-новия парк Писковец. Десетте най-добри спортисти за изминалата година намериха заслужено място за успехите си и станаха първите, които гостите и жителите на града ще видят при посещението си на мястото за спорт и отдих, което се намира в непосредствена близост до кортовете за тенис.

За развитието на спортните дейности през следващите години говори председателят на Сдружение „Пазарджик спортува“ – Ренета Камберова. Тя представи и постиженията на местните спортисти от началото на годината до момента. Топли думи към успешните състезатели и техните треньори, както и пожелание да пазим създадената придобвка отправи и градоначалникът Тодор Попов.

Състезателки от клубовете ни по художествена гимнастика поздравиха присъстващите със свое изпълнение.

Алеята е дълга 8 метра и висока – 2 метра, с формата на дъга и е изработена от неръждаема стомана. В нея са разположени 12 пана със снимките на 10-те най-добри спортисти за 2018 година, треньорът на годината и отборът на годината. Автор на композицията е Леон Бабачев.

Площадката за скейт тренировки също вече е годна за употреба, тя е с размери 20/30 метра, а в нея са разчертани две игрища с размери 10/15 метра и 1 игрище с размери 20/15 метра.

25спортист2 25спортист3 25спортист4 25спортист525спортист125спортист