„Днес съдбата за пореден път ме изпрати в Светинята на България – района на градовете Пазарджик, Пещера, Батак и село Капитан Димитриево. Място, изпълнено със съкровен героизъм и съхраняващо славна история. За мен е чест да взема участие във възпоменателните чествания по повод отбелязването на 143 години от Априлската епопея“. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на „БСП за България“ Крум Дончев в Капитан Димитриево.

1крум

 

Той подчерта, че освен дълга му на потомък, на това място го връща и чисто личният дълг към местното население. „Още през далечната 2000 г., именно по тези места, започна възходът на моята спортна кариера, като една от причините за него бе чисто човешката подкрепа, която получавах по трасетата на легендарните Рали „Хеброс“ и Планинско „Пещера“. Днес е времето, когато аз трябва да дам подкрепата си на местните хора чрез борбата ми за по-добър и достоен живот“, каза още Дончев.

С поднасяне на цветя пред паметника на Лазар Илиев и тържествена заря бе отбелязана годишнината от избухването на Априлското въстание в селото. „И тази вечер, както всяка година, историята оживя, за да ни напомни за подвига на героите, които ни донесоха свободата. Днес, техните наследници, трудолюбиви и добри хора, продължават да пазят народната ни памет жива, каза народният представител от „БСП за България” Йордан Младенов, който също взе участие в честването.