„Все повече млади хора напускат България, все повече наши сънародници търсят спасение за своите семейства извън страната и тази тенденция е плашеща. Трябва да се промени моделът на управление и това е  една каузите, за които, ние от „БСП за България” ще се борим.” Това заяви третата в листата на „БСП за България“ за европейските избори Цветелина Пенкова на среща с жители на Стрелча.

„10 години едно управление разграбва държавата. Европа вложи ресурси и средства в България, които не бяха оползотворени по предназначение, а бяха откраднати”, посочи кандидатът за евродепутат. Според Цветелина Пенкова ценностите, на които е основан Европейският съюз и за които БСП също се бори, са за равенство и справедливост.

11Cv.Penkova

„Формирането на крайно десни настроения в Европа показва необходимостта от промяна, от поставянето на хората в центъра на политиките на ЕС”, изтъкна Пенкова. „Изборите на 26 май са важни, за да се включим в процеса на връщането на социалистите и социалните политики в ЕС, които да се прилагат и на местно ниво“, допълни още тя. По думите ѝ изборите са важни и за България, за да се преборим и да си извоюваме възможностите за развитие на всички хора. По време на срещата бяха обсъдени също младежките политики, подпомагането на малкия и средния бизнес и развитието на розопроизводството, което е традиционен отрасъл за Стрелча.

Цветелина Пенкова се срещна и с жители на Панагюрище, където се оплакаха, че евросубсидиите в селското стопанство достигат само до тесен кръг, а много малки и средни земеделски стопани остават без подкрепа.

По-късно третата в листата на „БСП за България” за европейските избори бе гост на 100-годишния юбилей на читалище „Просвета” в Костандово и разговаря с млади хора от община Ракитово.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!