В 20 часа българско време ще започне заседанието на Спортната комисия на щата Калифорния, което ще се състои в емблематичния хотел “Милениум Балтимор” в Лос Анджелис. Пред комисията ще застане Кубрат Пулев, който обжалва наложеното му наказание – отнет лиценз. Неволите на мастития боксьор се струпаха на главата му след като целуна американската репортерка Джени Суши, по време на интервюто след победата му срещу румънеца Богдан Дину, през март в Коста Меса, Калифорния.

Суши, която същата вечер е заснета да кърши снага по коленете на българин, по време на купона след победата на Кобрата,  нае ден по-късно адвокатката Глория Олред и обвини Пулев в сексуално посегателство и причинено неудобство, по време на изпълнение на служебните й заължения. Лицензът на Кобрата в Калифорния бе замразен, а Суши поиска обезщетение от 600 000 долара.

Ако даде на Суши исканите 600 000 долара, Кубрат ще загуби немалка част от състоянието си. От мача, след който целуна Джени с голото суши, той изкара 250 000 долара, част от които обаче остава за хората от екипа му. Най-големия си хонорар – 1.45 милиона долара, Пулев взе, след като Владимир Кличко го размаза само за пет рунда на ринга в Хамбург.

След решенията на комисията ще стане ясно дали Кубрат Пулев има бъдеще в бокса в Америка, той ще бъде придружен от приятелката си Андреа, която го защитава яростно от първия ден на скандала.