Момичето с уникалния глас Надежда Александрова ще открие тази вечер концерта посветен на празника на Пазарджик. Той ще започне в 20 ч., а след нашата участничка в „Гласът на България“ ще видим изпълненията на Боро Първи, Мария Илиева и Васил Найденов.

Надежда Александрова е на 16 г., тя бе гост в „Тази неделя“ на Диана Любенова. „Още не съм свикнала с популярността, перфекционист съм и ако забележа в изпълнението си малки грешчици, се дразня. Това, което предизвика спирането на заниманията ми с пеене, преди време, беше ученето. Просто спрях с пеенето, но продължих с пианото.“ – разказа таланливата изпълнителка.

Надежда е родена в Казанлък, където е живяла известно време и още там, гласът ѝ е направил силно впечатление. „Имаме голямо семейство, имам две кръвни сестри и доведена сестра. Никой у нас не се е занимавал професионално с музика, баба ми е обичала да пее, но заради операция си губи гласа. Майка ми беше в основата на нещата, тя ме подтикна да се занимавам с музика. Това за мен е странично занимание, преди няколко месеца си бях каала, че нямам реални цели по отношение на музиката, сега знам, че няма да спра. Семейството ми се гордее, но и доста се притесняват за мен.“ – сподели Надежда в ефира на БТВ.

Всеки, който е гледал предаването „Гласът на България“ е наясно, че Надежда Александрова вероятно ще стигне до финала на формата, важно е да бъдем с нея, когато започне и гласуването на зрителите. Тя вече е сигурна четвърт финалистка, а в събота сартират живите концерти на предаването.

Първият четвъртфинален концерт на живо в шоуто ще е на 25 май, по изключение в събота, а полуфиналът и финалът, съответно са на 2 и 9 юни по bTV. В края на най-напрегнатия етап в музикалната надпревара, четиримата треньори влизат във финалната битка в Сезон 2019 с по трима участници, които ще се състезават за зрителския вот, титлата „глас на България“ и наградата от 50 000 лева.

bTV Media Group ще дари приходите си от есемес гласуването по време на живите концерти на „Гласът на България“ в подкрепа на кампанията за възстановяването на опожарените сцени на „Националния студентски дом”. Историята на дома разказа водещият и репортер Денислав Борисов в своята поредица, излъчена в bTV Новините и bTV Репортерите. Зрителите ще могат да подкрепят своите фаворити в най-гледаното шоу в България на 25 май, 2 и 9 юни и едновременно с това да допринесат за възстановяването на творческата дейност в Студентския дом.

В рамките на инициативата в полза на една от най-знаковите сгради за младите хора в България са заснети и специални видеоклипове със съдействието на радио N-JOY. Инициативата е част от мисията на bTV Media Group да подкрепя социално отговорни проекти, свързани с талантливи млади хора, както и със съхраняването на културното ни наследство.