Анна ГЕОРГИЕВА, СК”Шампион”

В Пазарджик се проведе IV турнир по плуване за деца с двигателни  и ментални проблеми. Домакини на проявата бяха сдружението ”Пазарджик спортува” и СК”Шампион”.

Участие взеха над 90 деца от 13 плувни клуба, организации и фондации, които се занимават целенасочено с дечицата с проблеми – Воден път, Равен старт, ВСИ, Parakids, Русе, ”Ал.Русев”, НСА, ФАФА, София, ”Дамини”, ”Младост 91”, ”Делфин” и „Шампион” от Пазарджик.

Много тържествено турнирът беше открит от кмета на Пазарджик Тодор Попов, Рени Камберова и Йордан Йовчев. В организацията се включиха много известни български спортисти – Йордан Йовчев, Петър Стойчев, Антани Иванов, Радослав Янков и националните отбори по волейбол и бадминтон, като всеки от тях подписа картичка с послание за всяко дете, участник в състезанието.

С подкрепата на Община Пазарджик малките спортисти получиха грамота, лакомства и плюшена играчка за спомен, както и плувна шапка с лого от Delfina. Децата се състезаваха в групи по 5 деца, според тяхната диагноза, като всяко дете получи медал.

Проведоха се демонстративни серии по 25 и 50 метра, както и дисциплините 25 и 50м. свободен стил, 25 и 50 м. гръб, 25 бътерфлай, 50 бруст и 100 съчетано.

Много емоционално се подкрепяха всички деца, родители и треньори, защото това е едно състезание, доказващо, че различните деца са също много упорити, следват мечтите си и постигат резултати в сините коридори.

За много от тях водата е единственото място, където се чувстват наистина свободни. След тази първа крачка организаторите  се надяват, че след това състезание Пазарджик ще приеме и по-мащабно домакинство като Балканско първенство.

21ШАМПИОН1 21ШАМПИОН2 21ШАМПИОН3