Неизвестни на този етап, преминаващи през Пазарджик пътници вдигнаха на крак полиция и сужители на Автогара Пазарджик. Причината – две купчини с куфари и чанти, струпани и оставени безнадзорни в продължение на часове в района на транспортното съоръжение.

Случката се разиграла малко предиобед днес, когато дузина представители на малцинството се «изсипали» на Автогарата с една каруца багаж. Служители, станали свидетели на случката разказват, че циганите зарязали багажа и тръгнали към вътрешността на града, за да обменят валута.

Междувременно била сигнализирана охраната на транспортното съоръжение. От съображения за сигурност и безопастност на всички останали пътници, намиращи се в района в този момент, бил подаден сигнал към спешния телефон 112. Към мястото незабавно бил изпратен патрул. Пристигналите на място служители на реда консатирали наличието на множество чанти, куфари и сакове, оставени без надзор. Проверката на полицаите установила, че няма поставено взривно устройство и не съществува риск за живота и здравето на пътниците. Собствениците на багажа обаче така и не са били установени. По данни на PZdnes камарите с багаж все още са на транспортния възел.