Четвърти национален протест срещу антисемейните и антибългарски политики ще се проведе тази неделя в 29 български градове, сред които и Пазарджик. Сборното място отново е пешеходната зона пред Информационния център на Общината в 18.00часа. Очакваме ви!!! Всички ЗАЕДНО в подкрепа на нашите деца! – съобщиха организаторите.

„Родителите ще протестират срещу закони, които са в ущърб на правата на семействата и техните деца. Включително и създаването на учебници, в които семейните ценности са сведени до нула. При наличието на демографски срив в страната, се проповядва джендърството. Кой и кога ще роди деца, ако това стане обществена норма?“

Родителите са притеснени и от факта, че в самите учебници има текстове, които пропагандират не посещаването на училище като нещо нормално. Като пример, те дават учебник на Издателство Анубис- Човек и общество- урок номер 9. Учебникът е за 3-ти клас. Там освен телефонът за спешни повиквания 112, е даден и телефон, на който децата могат да се обаждат, за да търсят закрила. А една от задачките е – какво трябва да се направи, ако родителите са оставили единадесет годишната Виолета да наглежда двете си по-малки братчета? В текста е посочено, че тя често не посещава училище, защото се грижи за по-малките деца.

31анубис1

Не е ясно по кой учебен план трябва да се преподава този урок и дали дете в трети клас е наясно, че ако бъде оставено с по-малкото си братче, докато майка му простира на терасата, то трябва да звъни на някой от посочените телефони. Родителите са ужасени от това, че още от тази възраст децата започват да бъдат настройвани срещу семейството си.

Искане на протестърите е и ако се стигне до оставянето на дете в приемно семейство, човекът – приемен родител да бъде роднина на детето, а не избран на случаен принцип човек. Според запознати, много хора се превръщат в приемни родители, за да увеличат доходите си. По този начин това се превръща и в бизнес. Подобен случай беше показван по телевизията и той се отнасяше за жена, която разпределя деца за свои познати.