Крадлив гларус не оставя нищо за ядене по един от плажовет в гръцкото село Керамоти. Птицата каца по чадърите и прави внимателен оглед на това, което посетителите държат на плажните масички. Ако там има нещо, което става за хапване, тя внимателно прелита и грабва с човката. Необичайният „гост“ отмъкна почти половината от пържените картофки на задрямала туристка. Жената си поръчала обяд от заведението, а гларусът успя да се справи с остатъка от картофките.

08гларус08гларус108гларус2

След това се насочи към вафла изоставена от дете на съседна масичка. В момента времето в Керамоти е повече от отлично за плаж, а температурата на водата е около 23 градуса. Предимно българи са хората избрали този уикенд за почивка в Южната ни съседка.

Според местните хора сезонът тепърва започва. Повечето от местата за почивка в селцето вече са резервирани и сезонът се очертава като добър. Широко рекламираната отстъпка в цените на храните в Гърция се оказа мираж. Въпреки сваленото ДДС на хранителните продукти, в курортите стойностите на порционите в зваденията са като миналогодишните.