От петък до днес в Стара Загора за седемнадесети пореден път се проведе Международния турнир по художествена гимнастика за „Купа Импала“.

В състезанието взеха участие над 250 гимнастички от всички възрасти и категории(от 18 клуба от България ,Белгия и САЩ). Грациите от СКХГ „Диляна Прима“ се представиха достойно и успяха да спечелят множество медали и купи.

В събота, ансамбълът за ДМВ до 10г., категория „А“ , изигра прекрасно своето съчетание с топки и съответно успя да се класира на трето място с бронзови медали и огромна, напълно заслужена купа.

Александрина Митева, която освен, че игра с Ансамбъла в събота се представи чудесно и със своето индивидуално съчетание на въже в неделя и спечели златен медал за девойки младша възраст „А“ категория. Натоварен маратон от състезания има в програмата на Алекс, но това в никакъв случай не ѝ попречи да се представи достойно и да спечели само призови места в своите категории.

Божидара Пепелова изигра без грешка своите съчетания и два пъти успя да се качи на стълбичката на шампионите, за сребърен медал на топка и бронзов медал на въже. Много добро представяне и на съчетанията си на „Без уред“ и на въже представи и Татяна Чергарова. Трябва да се отбележи и много добро представяне и на Никол Трендафилова.

09грации309грации4

 

На крачка от медала остана и грациозната гимнастичка Адриана Данова в категория „А“ за девойки младша възраст. В същата категория своите две съчетания представи и Дара Стоянова. Тя получи най-високата оценка в тази възрастова група на бухалки и се класира на първо място и златен медал.

На топка се класира втора и на многобой спечели сребърен медал и купа. За пореден път пазарджишките грации направиха едно отлично представяне, а сега пред тях стои подготовката за шестият международен турнир „Диляна Прима“, който ще се проведе на 22 юни в зала „Васил Левски“.

Всички любители на най – прекрасният женски спорт са поканени. Вход свободен.

09гразии3 09грации 09грации1 09грации2