Метална врата затисна момче в двора на Спортното училище, инцидентът станал снощи около 19.30 ч. , разказа разтревожената майка на детето. Заедно с двете си деца тя отишла до игрището, за да поиграят децата, а на връщане, докато тя вървяла напред с по-голямото, по-малкото било затиснато от вратата на игрището, на ул. „Петър Бонев“ в Пазарджик. В момента детето е със счупена ключица, множество охлузвания и натъртвания, а главата му е отекла.

Според майката вратата тежи окло петстотин килограма. Тя не е наясно как точно е станало, но детето обяснило, че се опитало да отвори вратата, за да мине по-лесно, но се оказало, че цялата порта се стоварила върху него. „Може би мрежата го спаси“, разказа жената. „Не си спомням как съм го извадила, всичко това ми се губи. Развиках се и дойдоха и други хора, които ни помогнаха. Откарахме го в болницата, за щастие той няма много тежки травми, но това, което изживях не може да бъде описано. Не мога да си представя, че това се случи – да падне толкова голяма врата върху петгодишно дете…“

Според майката вратите са ръждясали и не е изключено да падне и другата врата. Според нея след инцидента вратата е била вдигната, тя се опасява, че случаят ще бъде потулен.