Във Вила музей „Ал. Стамболийски“ до с. Славовица (Пазарджишко), по традиция БЗНС организира традиционно поклонение пред паметта на големия държавник и реформатор Александър Стамболийски. На събитието присъстваха земеделци от цялата страна, ръководството на БЗНС и председателя и министър на отбраната 2014-2017 Николай Ненчев. С едноминутно мълчание бяха почетени всички земеделци отдали живота си на земеделската идея. БЗНС дари на вилата музей „Ал. Стамболийски“ двеста марки от лимитираната серия „140 години от рождението на Ал. Стамболийски“. Марката беше създадена по идея на Съюза и издадена като юбилейна марка на 1 март 2019г. Събитието беше открито от областния председател на БЗНС-Пазарджик Димитър Петков.

Той се обърна към хората с думите: „Тук винаги сме идвали и почитали това място, като храм. Защото тук е роден и тук намира смъртта си един от най-големите държавници на България, нашият лидер Ал. Стамболийски. Всяка година, в този храм се събират стотици земеделци от всички краища на България. Така е било, така ще бъде. Защото земеделската идея се ражда на родна, българска почва и ще живее винаги в сърцата на българите. Защото не можеш да зачеркнеш родовата памет. Защото не можеш да спреш гласа на земята напоена с кръвта на хилядите родолюбци дали живота си в името на МИРА, ХЛЯБА, СВОБОДАТА И НАРОДОВЛАСТИЕТО.“

Председателят на БЗНС Николай Ненчев припомни думите на Ал. Стамболийски – „Не следвайте лидери, следвайте и отстоявайте идеология“. Той припомни всичко, което лидерът на БЗНС и министър председател на България, постига по време на своето управление и нарече кощунство опитите днес да се представи кървавия преврат на 9 юни 1923г и последвалите убийства, като спасение на страната. По традиция беше отслужена панихида и раздаден курбан в църквата на с. Славовица.