Националният отбор на България по джудо, в чиито състав е и състезателят на СК „Кодокан” Валентин Алипиев, замина днес сутринта за Минск. В следващите дни  вниманието на цялата европейска спортна общественост ще бъде насочено към столицата на Беларус, където от 21 до 30 юни ще се проведат Европейските олимпийски игри.

Днес на терминал 2 на летище „София “ националите в състав: Ивелина Илиева (57 кг), Валентин Алипиев (60 кг), Янислав Герчев (60кг), Ивайло Иванов (81 кг), Даниел Дичев (100кг) и треньорите Атанас Герчев и Свилен Скерлев бяха изпратени с пожелания за много успехи и късмет на първенството от близки и приятели. Във второто издание на най-мащабния континентален спортен форум ще участват 85 български състезатели в 15 вида спорт.

Игрите се провеждат веднъж на 4 години и са собственост и се ръководят от Европейските олимпийски комитети. Тази година в Минск ще съберат над 4000 представители на 50 европейски държави, които ще се състезават в 19 вида спорт. Осем от тях ще бъдат квалификации за Олимпиадата в Токио 2020. Турнирът по джудо ще бъде със статут на европейско първенство.