Съветникът от АБВ Атанас Шопов се отрече от бащината си къща в с. Юнаците, това бе сторено публично след като в сайта ни бе публикуван читателски сигнал, че апелиращият към ред и законност млад мъж, си е разширил двора за сметка на улицата. Това е видно и от публикуваните от нас снимки, но г-н Шопов смело заяви, че това не е истина. Истина е, че той е съсобственик на този имот заедно с майка си и брат си. Както е истина, че имотът се е разширил за сметка на тротоара и улицата. Единствената неистина е, че не лично Шопов, а вероятно работници или негови роднини са направили въпросната ограда, която е разположена на един метър в улицата. Но след като се отправят апели за законност е редно, най-напред да погледнем себе си, а след това да корим останалите. Когато смяташ, че е в реда на нещата да действаш незаконно, защото законите са важни и важат за другите, а ти си изключение, нямаш право да протестираш, а още повече и да се опитваш да казваш, кое е редно и кое – не.

Спестихме на читателите си и друга читателска връзка, в която се твърдеше, че Шопов е събирал пари за възстановяване на футболния отбор в Юнаците. Но футболът нещо не е много възстановен там напоследък. Не стана ясно и пред кого и кога се е отчел г-н Шопов за събраните суми и за какво са били ползвани те.

Не сме публикували и читателска връзка от преди няколко месеца, за колите, които г-н Шопов предлага под наем, като за тях не искаше да плаща талони за паркинг и други разни такива нещица, та да бъде любезен г-н Шопов да не обижда медиите, като твърди, че става дума за „платени публикации“, защото може да се срещнем и в съда по този повод, а иначе има една поговорка, която твърди: „Човек подозира останалите в това, което сам той върши.“