Снимка: Никола Колев

Международен турнир „Диляна Прима“ се проведе вчера и днес в Пазарджик. Спортното събитие се състоя в спортна зала „Васил Левски“, то е организирано от едноименния спортен клуб по художествена гимнастика и се провежда за шести пореден път.

В областния град се събраха над триста гимнастички от тринадесет клуба. В първия състезателен ден представителката на домакините Дара Стоянова спечели четири златни медала. Младата надежда на Пазарджик завоюва заслужените си отличия след блестяща игра на съчетания на въже, топка, бухалки и многобой.

Състезателките мериха сили във всички възрастови групи, а грациите от клуба – домакин защитиха славата си на изключително добре подготвени и мотивирани за битка момичета. Това се случва благодарение на целия тренировъчен екип на клуба оглавен от Величка Петрова.

Талантливите гимнастички успяха да спечелят общо 89 медала с различен оттенък, но всички абсолютно заслужени, също така множество купи и призове. Ансамбълът на ДМВ до десет години още в самото начало на състезанието показа, че домакините ще се борят за медали и въпреки силната конкуренция изиграха перфектно своите съчетания и получиха сребърни медали.

При ДМВ категория „А“ Адриана Данова изигра много добре композициите си пред родна публика и спечели бронзов медал на топка и на лента. В същата категория Дара Стоянова безапелационно обра всички златни медали на топка, въже, бухалки и в многобоя. Оценките на Дара на топка и на въже бяха с най – висока стойност за целия турнир. Тя изправи публиката на крака със своите съчетания и заслужено получи приз „Любимка на публиката“. За ДМВ категория „Б“ Никол Трендафилова, показа също много добра техника с уред и се класира на три трети места с три бронзови медала, на крачка от заветната стълбичка остана Татяна Чергарова, но се надяваме, че с повече увереност, следващия път ще успее да пристъпи крачка напред в класирането.

Елена Костова изигра без грешка съчетанието си на без уред и спечели златен медал. За девойки младша възраст родени 2007 г. своите прекрасни съчетания показа и Божидара Пепелова, като с тях си спечели злато на бухалки, сребро на топка и сребро в многобоя. Със своя неподправен стил и артистичност, Божидара абсолютно заслужено получи приз „Най-елегантна гимнастичка“на турнира.

Рожденичката Ани Чакърова въпреки отговорността, да играе пред родна публика на този важен ден представи много красиво своите композиции и се класира на първо място на обръч и на две втори места в многобой и на топка. След известно прекъсване на килима отново се завърна и Стефани Трифонова, тя показа, че въпреки паузата се намира в изключително добра форма и спечели златен медал на обръч, бронзов на топка и също бронзов в многобоя.

Александрина Митева единствената представителка на домакините за ДМВ до 10 г. категория „А“ спечели цели четири сребърни медала на обръч, с много прочувствено и силно съчетание, на без уред, въже и на многобой. Конкуренцията беше много силна, но Алекс за пореден път доказа, че е истински боец. Грациите получиха своите медали лично от Олимпийската шампионка Ренета Камберова, която ги поздрави и им обеща, че следващата година като носител на титлата „Европейски град на спорта“ родният ни Пазарджик ще бъде многократно домакин на различни спортни състезания.

В неделя своите артистични и сложни съчетания изиграха и децата на СКХГ „Диляна Прима“ в масов спорт, те всички се класираха на призови места и успяха достойно да защитят своите позиции пред гостите. Поздравления за децата от групите „Детство мое“, „Ана от леденото кралство“, „Калинки“, „пролетни цветя“, „Пасо добле“, „Валс на розите“, „В кокошарника“, „Междучасие“, „Суинг“ и „Хайде на танци“, които изиграха своите композиции изключително грациозно, уверено и артистично и застанаха на челни позиции в класирането. Поздравления и на сплотения треньорски екип, който се увеличи и с още един член. Техния професионализъм, умения, обич, упоритост и търпение бяха успешната рецепта за блестящото представяне на всички родни талантливи и прекрасни гимнастички.

Събитието стана възможно благодарение на Община Пазарджик, която финансира проекта, а също така и на БФХГ.23деляна23д 23д123д2 23д3 23д4