Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

С два индивидуални медала и отборна купа се завърнаха от Велико Търново петобойците на СК”Шампион”. Там се проведе втори кръг на Държавното първенство по модерен петобой за възрасти младежи и девойки под 21 години, мъже и жени. За състезателите на „Шампион” това беше участие в работен режим, част от подготовката им за предстоящото Световно първенство в София.

Макар и все още 13- 16  годишни младите надежди на клуба дадоха всичко от себе си и постигнаха лични резултати в отделните дисциплини. В индивидуалното класиране Михаела Зонова се класира на 3 място за жени, редом с най-добрите петобойки на страната. При девойките до 21 години с отлична най-добра комбинирана дисциплина на първенството на второ място се класира Виктория Стойнова.

Отлични резултати постигна и 13 годишната Виктория Пенева, редом с опитните петобойки. При младежите престижно  класиране направиха Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов, като се класираха на второ място отборно.

Резултатите на младите ни петобойци дават надежда за добро представяне на Световното първенство в София 18-24 юли, където участие ще вземат петима състезатели на клуба-Михаела Зонова, Виктория Стойнова, Любомир Германов, Ангел Франгов и Емил Грозданов.

25шампион-ко 25шампион-купа

25шампион 25шампион1