Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

С много големи успехи и призови класирания завършиха сезона младите петобойци на СК ”Шампион” на провелото се в гр.Шумен Държавно първенство за момичета и момчета под 15 и под 13 годишни.

При малката възраст с дистанции 100 м. плуване и 800 м. бягане с индивидуални сребърни медали се окичиха Теодора Маринова и Георги Илиев. В отборното класиране момичетата  в състав: Теодора Маринова, Рая Христоскова, Ивон Ханджийска и Десислава Лазарова грабнаха златната купа с над 60 точки преднина.

Вицешампионска отборна титла спечелиха момчетата в състав Георги Илиев, Томас Григоров, Кристиян Франгов и Димитър Сотиров, само на 6 точки след победителите. Шампионско представяне направиха и състезателите в горната възраст под 15 години,които се състезаваха на 100м плуване и 1600м. бягане.

Шампион при момчетата стана Емил Грозданов, а компания с класиране на второ място му направи Радослав Христов и двамата  ученици на Спортно училище Пазарджик.

Отборно момчетата грабнаха шампионската титла в състав Емил Грозданов, Радослав Христов и Георги Йорданов. Момичетата ни също са шампионки. С отлични резултати в бягането Теодора Маринова, Йоана Бабачева и Виктория Пенева се класираха на 1 място.

В индивидуалното класиране Йоана Бабачева се пребори за 2 място и спечели среброто. Само точка не достигна на Виктория Пенева за бронзовото отличие индивидуално. 4 отборни купи, като три златни и 5 индивидуални медала е равносметката от първенството за шампионите, което затвърди позициите им на най-успешния  български отбор по модерен петобой.

Общо за сезона в клубната витрина бяха подредени 18 отборни купи и множество медали. За отличните си постижения през сезона 5 състезатели на клуба ще вземат участие в Световното първенство в София от 18-24 юли-Любомир Германов, Ангел Франгов, Емил Грозданов, Михаела Зонова и Виктория Стойнова.

02шампион 02шампион1 02шампион3 02шампион5 02шампион6 02шампион702шампион9 02шампион10