Събота вечер е, 12 приятели са се събрали на обичайната сбирка в местната кръчма. Хапват вкусно, вдигат тост след тост, разказват разпалено забавни истории. Цялото заведение ехти от техния смях. Спомени за минали пътувания, шеги… Всеки прескача другия с разказ.

 „Еййй… Спрете!”, изведнъж се чува вик.

ВОДОЛЕЯТ с плам в очите крещи: „Идния уикенд заминаваме. З-а-м-и-н-а-в-а-м-е!”.
СТРЕЛЕЦЪТ ентусиазирано му приглася: „Хайде, отиваме в планината!
Може да запазим любимата ми хижа”. КОЗИРОГЪТ веднага вади своя телефон и започва да чертае план на бяла салфетка.
ТЕЛЕЦЪТ, досега привидно незаинтересован, изписва на лицето си усмивка: „Да пием за това, решено е – в събота тръгваме!”.

Седмица по-късно всички дружно се отправят към заветната цел.
Темпераментният и нетърпелив ОВЕН решава да поведе групата: „Но да знаете, не търпя мрънкане, бавно ходене, камо ли отказване”.
Е, такъв си е, иска винаги да бъде „пръв”, и всичко да се случва „сега” и „веднага“. ЛЪВЪТ крачи бодро до него и му помага с навигацията.
След първите 100 метра от прехода, ТЕЛЕЦЪТ започва да пръхти. И как иначе – в раницата си носи мезета, напитки и няколко аутфита. БЛИЗНАЦИТЕ, които отдавна не са ходили в планината, в изблик на щастие запяват „Ойларипиииии”. ДЕВАТА е възмутена от тази безобразна липса на талант и ги задминава с отегчена физиономия. ВЕЗНИТЕ мрънкат за кратка почивка. Всичко ги боли, жадни са и искат нещо сладичко.

Започва да вали. РИБИТЕ ловят дъждовните капки с език, скачат в локвите и се радват като малки деца.
СКОРПИОНЪТ си мълчи. Оглежда с интерес всичко наоколо. Винаги иска да опознае мястото, а не просто да го посети. ВОДОЛЕЯТ снима новите си туристически обувки. Бързи два, три кадъра, филтър и сторито в Инстаграм е качено. Дъждът най-накрая спира и слънцето започва да напича. СТРЕЛЕЦЪТ поема водачеството и крачи най-отпред. ОВЕНЪТ, междувременно е завъртял групата три пъти в кръг и един път до началната точка, но упорито отказва да признае грешката си.
РАКЪТ разказва за новата си любов – единствената, последната и предпоследната, а и за тази преди нея. КОЗИРОГЪТ е крайно оттегчен, върви мълчаливо и е бесен от факта, че само той знае правилната посока, а никой не го слуша. РИБИТЕ и ВЕЗНИТЕ са преуморени и почти разплакани от изтощение. СКОРПИОНЪТ нарамва раниците им и ги задминава: „Хайде, не остана много! Няма да се предавате!“
ЛЪВЪТ се е покатерил на една скала и моли ВОДОЛЕЯ да го снима.

Времето се разваля отново и започва да се стъмва.
Групата върви унило и мълчаливо. ТЕЛЕЦЪТ тайно започва да яде от мезетата, скрити в раницата му. РИБИТЕ се молят да завали отново, защото са толкова-а-а-а жадни.
БЛИЗНАЦИТЕ и ВЕЗНИТЕ са се скарали жестоко за текста на една песен и сега крачат сърдити и мълчаливи. ДЕВАТАликува. След няколко часа преход, бандата най-накрая се озовава пред хижата. Влизат с гръм и трясък, и с изненада откриват ОВЕНА, който ги чака вече от час. РАКЪТ се запознава с компанията на съседната маса. След два часа вече е с ново гадже. ТЕЛЕЦЪТ, който вече е подредил остатъка от мезетата на масата, вдига победоносна наздравица.

Най-накрая всички отново се обичат!

А сега разгледайте предложенията на Спорт Депо за туристически дрехи и обувки, лятото все още предстои – ТУК