Обиск и претърсвания на три адреса по едно и също време са извършени вчера във връзка със задържането на Иван Белишки, съобщи Trafficnews. Синът на кмета на Панагюрище Никола Белишки е разследван за незаконна търговия с културни ценности след наша публикация. 20-годишният младеж беше задържан в дома му в София заедно с неговата приятелка Габриела Божидарова тази сутрин.

В жилището на улица „Нишава“ са открити артефакти и револвер. По същото време е претърсен и апартамент на Габриела в Перник, както и семейната къща на Белишки в Панагюрище. Засега не е ясно какво са открили там криминалистите. Според предварителна информация той не е бил изненадан от обиска и вероятно е укрил по-голямата част от антиките, които предлага за продан.

Потърсен от TrafficNews кметът Белишки отказа коментар на случая и предложи среща с адвоката му.

Миналия месец Иван Белишки беше заснет със скрита камера от екипа ни как продава античен пръстен и предлага още много артефакти. Младежът се похвали, че се занимава с незаконна търговия вече четири години и досега не е имал никакъв проблем.

След като екипът ни се разбра с него за още една „сделка“, в която да бъдат закупени  римски и византийски монети TrafficNews подаде сигнал в МВР. Малко след това кметският син получи информация за разследването на медията.

Именно след това Белишки отправи заплахи към наш репортер, че не „знае с кого се захваща“. „Не знаеш кой съм. Не знаеш какви хора познавам!“, написа „антикварят“. „Навсякъде и всякакви хора – някои с власт , други не особено умни, но успяващи да създадат големи „главоболия“. По грешка могат да сменят някоя физиономия“ продължи той заплахите във вайбър чата с репортер от екипа ни.

По повод отправените закани е подадена жалба до СДВР.