Домашна оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана е открита при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик. Процесуалните действия по реализацията са осъществени под наблюдението на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Вчера екипи от сектора извършили претърсване в къща, намираща се в пазарджишкото село Мало Конаре. Неин обитател е стария познайник на криминалистите В.Н.- 51г. „Валето”. В няколко стаи полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис. Намерени са 100 растения в начален етап на развитие, осветителни тела, системи за контрол на влажността и температурата, електронна везна.

По време на акцията мъжът направил неуспешен опит да се отърве от близо 36 грама суха листна маса, която се оказала суха марихуана с високо качество. Той е задържан за срок от 24 часа, а Окръжната прокуратура е удължила срока на ареста със 72 часа.  Всички доказателства, които имат  отношение по случая са иззети. Работата по документиране на престъпната дейност на В.Н. продължава под ръководството на прокурор.