FB_IMG_1563638697875 FB_IMG_1563638667327 FB_IMG_1563638643635

„Ицо Стоичков съм, на всички работници желая крепко здраве и много радост в семействата. Дойдох да Ви видя и Ви гледам от високо, на всички Вас поздрави“. С тези думи се обърна към всички работници от смяна „В“ звездата на световния футбол Христо Стоичков. Пожеланията той отправи от диспечерския пулт по радиостанцията пред щастливия поглед на неговия почитател – диспечерът Иван Раленеков. „И ти да си жив и здрав“, отвърнаха му работниците.
Малко преди това Стоичков подкара 130 – тонен „Белаз“ с лекотата, с която опъваше противниковите мрежи на Световното през 1994 г. Под зоркия поглед на шофьора Пламен Йончев той направи една обиколка на Корпус „Едро трошене“.
Христо Стоичков бе докаран в „Асарел-Медет“ от своя приятел Илия Царски, след което бе посрещнат от директор „Производствени дейности“ инж. Иван Чолаков и изпълняващия длъжността директор „Човешки ресурси“ Нели Мърхова. За спомен от визитата Стоичков получи копие на фиалата от Панагюрското златно съкровище. Звездата получи и фланелка с №8 на ФК „Оборище“ от представител на ръководството Пламен Търкаланов, който благодари на госта и на спонсора „Асарел-Медет“. „Нали няма да ме карате да играя футбол?“, застрахова се легендарната осмица.
В знак на благодарност за топлото посрещане Стоичков подари копие на „Златната топка“. „Спечелил съм я с много труд. Това беше моя мечта още от дете“, заяви той. В края на обиколката Стоичков с удоволствие раздаде автографи на асарелските си фенове и им пожела „До нови срещи“.
Гост на „Асарел-Медет“ в този ден бе и легендарният олимпийски шампион по гимнастика Стоян Делчев, който от три десетилетия има своя школа в САЩ. Той стисна ръката на Стоичков, а след това сподели, че тук се чувства като у дома си.