Тази нощ е починал политическият анализатор Алекс Алексиев. Алексиев е син на бележития български писател и карикатурист от Пазарджик – Райко Алексиев и внук на Никола Алексиев. Той беше и дългогодишен активист на ВМРО от Солун.

Алекс е емигрирал в САЩ през 1965 г. – 21 г. след убийството на баща му от комунистическата власт. Той следи отблизо актуалната обстановка в региона.

„За първи път от Втората световна война, преди две седмици границите на една европейска държава бяха променени с въоръжена сила. Голата агресия на Русия в Крим беше осъдена като флагрантно нарушение на международното право от целия свят. С изключение на България, където управляващите официално говорят двусмислици, но истеричните проруски брътвежи на базата на БСП и ПП „Атака” показват съвсем ясно на коя страна са. Вредата, която тези хора причиняват на страната, е трудно измерима. Достатъчно е да кажем, че отговорни немски политици вече открито говорят, че приемането на България в ЕС е било грешка”, заяви преди време за столична медиа Алекс Алексиев.

Според него още по-тревожен бе фактът, че на политическата сцена днес няма ясна алтернатива. БСП, ДПС и ПП „Атака” са възможно най-продажното и антибългарско управление на страната от прехода насам. „ГЕРБ продължава да защитава „Южен Поток” който е един открито антиукраински, антибългарски и антиевропейски проект. С други думи, те също защищават интересите на Москва.“