Рекорден награден фонд от $190 000 за супер турнира по тенис на маса в Панагюрище – Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open, обявиха организаторите.

С $30 000 повече от миналогодишното издание на супертурнира в Панагюрище е тази година наградният фонд на Асарел Оупън“ . Общо 316 участници ще премерят сили в петото издание на турнира, което също е върхово постижение. Панагюрище отново посреща най-добрите състезатели в тениса на маса: световният номер 4 Томоказу Харимото от Япония, неговите сънародници Коки Нива и Юн Мизутани, както и корейците Джан Вуджин и Лий Сансу.

Шампионът от 2017 Дмитрий Овчаров също ще радва зрителите в Панагюрище, а за блясъка на европейското присъствие допринасят още номер 15 в света Лиъм Пичфорд Великбритания и сребърният медалист от Европейските игри в Минск тази година – датчанинът Джонатан Грот. При дамите нещата изглеждат дори още по-впечатляващо! Отново ще видим най-силните японски състезателки – изпъква двукратната шампионка в Панагюрище  и на сингъл, и на двойки Касуми Ишикауа. 18-годишната сензация Мима Ито също ще радва българските фенове.

Ще видим и редица медалистки от Европейските игри в Минск. Многомилионна телевизионна аудитория в над 100 държави ще проследи петото издание на супер турнира по тенис на маса. На международно ниво телевизионното отразяване впечатлява. Китайският гигант CCTV, който със своята мрежа от над 50 канала е достъпен за повече от 1 милиард души, ще следи отблизо събитията в „Арена Асарел“, а по традиция на най-голяма популярност в Азия състезанието ще се радва в Япония, най-вече благодарение на TV Tokyo. Друг световен гигант – Fox ще излъчва турнира в Австралия.

В България злителите ще могат да проследят престижното състезание по Nova Sport , където почитателите на атрактивния спорт ще могат да проследят всички мачове от 1/4 финалите до сблъсъците за златните медали. Освен това в каналите на Нова Броудкастинг Груп, зрителите ще могат да видят ежедневни кратки репортажи с най-интересното от всеки състезателен ден.  Seamaster 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open ще се проведе от 13 до 18 август в Панагюрище.

Общо седем български състезатели ще вземат участие в турнира, като двама от тях започват от основната схема поединично. При мъжете това е Теодор Александров, а при дамите във фазата на директните елиминации в Панагюрище отново ще видим европейската шампионка на двойки за девойки от Гимараеш ’17 Мария Йовковa, която е носителка на наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за най-перспективна състезателка.

В квалификациите започват Денислав Коджабашев и младият талант Стефан Тодоров – също носител на наградата на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков, а при дамите ще имаме три представителки – държавната шампиона Полина Трифонова, Ивет Илиева и Калина Христова.