Чуждестранни участници в стартиращите утре състезания за Световната купа по бадминтон решиха да ползват слънчевите лъчи в Пазарджик, за да подобрят тена си. Те са настанени в гранд – хотел „Хебър“ и това е основната причина да изберат парковите площи край паметника на Кирил и Методий в областния град, за слънчеви бани.

припомняме, че от утре до единадесети юли в спортна зала “Васил Левски” в Пазарджик, ще се проведат състезанията за Световна купа по бадминтон за младежи и девойки под 19 г. , най-високата категория от календара на Световната и Европейска Федерации, носеща максимален брой точки за Световна и Европейски ранглисти за младежи под 19 г. Проявата ще бъде за дванадесета поредна година и е със съдействието и подкрепата на Община Пазарджик и под патронажа на кмета на общината г-н Тодор Попов.

Участие ще вземат 170 състезатели от 21 държави на четири континента (Европа, Азия, Америка и Африка) – Полша, Македония, Русия, Хърватска, Англия, Словения, Чехия, Унгария, Израел, Белгия, Ирландия, Швеция, Италия, Канада, Дания, Турция, България, Франция, Германия, Египет, Индия. Организатори на проявата са: ”Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, Община Пазарджик и Българска Федерация по бадминтон.

Главен съдия на купата е Ян Колар  от Чехия.