1. Ти си параноик

Паролата за профила ти е най-пазената тайна на планетата. Тя е изчегъртана с игла върху химикалката, която държиш заключена в сейфа, за чието съществуване знаеш само ти. Също така се разглежда само с лупа, която си скрил в саксията на комшийката Мима, прилежно си опаковал средството за разкриване на престъпления на Шерлок Холмс в найлонка, защото вече си забелязал, че котаракът Силвестър Сталоун, на съседката от горния етаж, редовно припикава саксията. И тъй като паролата ти се състои от изключително много символи, малки и големи букви, цифри и Лидл написано на латиница, наобратно, често се случва да я забравиш. Тогава пристъпваш към оглеждането на района пред блока, небрежно се правиш, че си режеш ноктите и измъкваш лупата. Сега внимателно, идва най-важното, проверяваш със залягания и прибежки целия апартамент. Внимателно фиксираш местонахожднието на домашните и едва тогава, правейки сложни сметки, за колко време биха могли да дойдат в таванската стая, се отправяш към сейфа. Там бавно набираш кода, който вече си прочел от другата химикалка, закопана във втората саксия на Мима и измъкваш химикалката с паролата за фейсбук. Разчиташ три пъти #wo@sj?dn*vnr1!2q34ldil+ и се опитваш да не забравиш как беше, докато слезеш.

  1. Ти си служител на службите

Ти си положил клетва да служиш на Родината. За теб е важно сигурността да стои над всичко. И не само държавната, а и личната ти сигурност. Най-важното основание затова е чатът ти с командос от САЩ. Без да разбереш как – се оказа, че споделяте една и съща страст. Правите картонени модели на пистолетчета и гранати. И понеже това не е достатъчно, ти вече си въвел някои иновации. И твоите пистолетчета могат да стрелят с бонбони „Детска радост“, в които са внедрени миникамерки. По този начин ти си осигуряваш информация от различни офиси, а колегата ти от САЩ, бара по- наедро. Вече наблюдава комптъра на наркокартел, който прави системни преводи от Боливия. Но тъй като всичко това е суперсекретно и ти неможеш да рискуваш си измислил сложна парола, за която жена ти никога няма да се сети – konfiturotkiselikrastavichki. Миналият път беше разкодирала само конфитюра. Но тогава паролат ти беше konfiturotduli.

  1. Ти имаш тайна връзка

Никой в семейството ти не бива да знае, че сваляш млад коцкар, когото си срещнала за първи път в работата на мъжа ти. Той също има фалшив профил, който ти направи. Името му в социалната мрежа е Макиавели, а портретната снимка на Леонардо Да Винчи. Проблемът е, че той е неграмотен и когато поства нещо на твоя фалшив профил Клеопатра, другите фалшиви профили, с които сте се сприятелили пускат емотикончета на прасенце, което се търкаля от смях. И как да не си криеш паролата при това положение?

  1. Ти си кинозвезда

Никой не трябва да знае, че ти имаш и друг живот. Далеч от собствената ти популярност и суета. Заради това вместо истинското си име, си написал просто – Вангел. Така необезпокояван от нито една фенка, можеш да си джиткаш из нета и да пишеш, какво наистина мислиш, а не това, което кльощавата пиарка ти каканиже в профила. Даже отвреме навреме си пишеш и в собствения профил, но като Вангел. Възхищаваш се на поредната си роля, а понякога се караш с хората, които те плюят. И всъщност това е най-забавната ти роля. Лошото е, че като заспиш се сънуваш като Вангел, а той няма нито лъскавата ти кола, нито потока от фенки, които те преследват навсякъде. Вангел е един най-обикновен смръхльо, когото никога и никъде никой не е виждал. И ти се събуждаш изпотен от кошмара, измисляш си нова и още по-засукана парола, защото ако някой си присвои Вангел, това е заплаха за същността ти на киноидол. Заради това преместваш кльомбата отпред и паролата ти става @12345, а не както беше досега 12345@.

  1. Ти си нямаш парола

Защото всъщност се казваш баба Гицка и по цял ден висиш на пейката пред блока. Ти си виждала компютъра на внуците, но бягаш от него като дявол от тамян. Ти дори не се нуждаеш от това, което останалите намират в плоската кутия, защото си го набавяш от самия живот и твоята социална мрежа е истинският живот,  с истинските хора, което те избавя от възможността да общуваш с Qkia Zoro, който се оказва най-обикновен гомнар в трети клас. А личната ти парола е: Жане, слезни долу пред блока да ти кажа нещо!