Сериозността на мистерията на житните кръгове се разкрива чрез разчитането на групи от пиктограми, и чрез съчетанието на медитация, концентрация и асоциация, отбелязва архитект Марияна Везнева, в свое интервю за Портал 12. Тя посочва, че посланията на житните кръгове целят да предупредят, че човечеството се намира в прехода между 5-а и 6-а раса, и голяма част от хората (които вървят към самоунищожение и не търпят развитие) ще бъдат отстранени от Земята.

Англия е белязана от Гринуичкия меридиан, това е една от причините за появата на житните кръгове именно на нейна територия, а също така там има достатъчно много хора, които осъзнават, че кръговете не са дело на човешка ръка, освен това англичаните съдействат като публикуват снимките на пиктограмите. Англия ще потъне, при предстоящите катаклизми, които са неизбежни според Везнева. Още през 2005 г. са получени първите пиктограми, които говорят за предстоящите природни катаклизми, а те са резултат от небрежното отношение на човечеството към природата.

През 2008 г. в пиктограми идва информация и за небесно тяло, което ще пресече траекторията на земята, а нашата слънчева система има и десета планета, която е близко до съвездието Орион, според Везнева. Информация за Нибиру идва и през 2012 г. Казват, че при всяко идване на тази планета тук се ражда нова човешка раса. Тук ще дойдат хора, които ще ни помогнат да се приспособим, а след това ще има гигантски катаклизъм, може би потоп, който ще бъде резултат от „разклащането на земната ос“, допълва контактьорката.

След глобалното затопляне ще дойде глобален студ. Рило-Родопският масив и Стара планина са най-защитените места в България. Пре частичния потоп, голяма част от равнинната част на Европа също ще бъде залята с вода. Можем да направим мисловен щит, за да спасим планетата си, смята Везнева. Но нашата цивилизация е изживяла времето си и ще си отиде, трябва да се борим, за да запазим колкото може повече хора, които са склонни да променят духовното си съзнание. Везнева разчита пиктограмите от 2004 г. насам.

Шестата раса се появява в питкограмите от 2015 г. насам, първоначално тя смятала, че става дума за енергийното въздействие на тази пиктограма върху здравето на човека, а всъщност духовните същества са дали основните компоненти на шестата раса, тя също има седем основни чакри, но те ще приемат много повече космическа енергия. Шестата раса няма да се различава от днешната раса на външен вид, но ще бъдат изпълнени с повече любов към останалите и живота. Егоизмът, престъпленията ще останат в миналото, това ще бъде много по-морална раса от сегашната пета раса.

Църквата като идеология ще се промени и ще загуби своето значение в този смисъл, когото познаваме днес, хората ще започнат сами да правят духовна връзка с духовните същества, всъщност това е третата тайна на Фатима. Хората няма да се нуждаят от църквата. Расите на земята ще бъдат общо седем, те са смъртни.

Шестата раса ще дойде, когато мъжът и жената станат свещени като двойка, когато могат да обединят своите мисли и могат да ги материализират, когато оръжията вече са минало и хората са спрели да враждуват помежду си.

„Няма да се смени един големец с друг, а е резултат от нашата дейност и закона за седемте раси. Една раса си отива, когато вече не е в състояние да дава добро и е изтощена, не прави морални постъпки. Кога ще дойде това време – никой не знае, но е факт, че унищожаваме природата. Важно е нашето съзнание и нашата еволюция. Трябва да се ориентираме за бъдещето чрез пророчествата от древността, те не спират и в нашето съвремие. Има много знаци, които ни говорят. Първо ще почувстваме проблемите – измирането на пчелите, оставането без храна, ще видим как петата цивилизация е загубила своите сили и значение. Трябва да използваме слънчевата енергия, а не петрол и нафта. Глобализация трябва да има, християнството не е единствената религия, никоя религия не трябва да се налага над останалите и да ги измества, неправилно разбираме доброто и злото. Съблазните унищожават доброто ,трябва да се борим срещу тях, а не срещу самото зло. Ако няма съблазни, няма да има и зло. Първо трябва да се отстранят причините, а не последствията от нашите действия.“- тълкува пиктограмните послания Везнева.

Ала въпреки всичко ще оцелеем — по две причини: 1) пробужда се съзнанието на все повече хора по света и те ясно осъзнават, че не можем повече да продължаваме така, че е нужна промяна и че ние самите сме част от нея; 2) напредналите в духовен аспект същества, които са поели отговорност за човечеството, няма да допуснат загиването на цивилизацията, но ни стимулират да внесем съществени изменения в устоите, върху които тя се гради. Планетата ни заедно с цялата Слънчева система постепенно преминава в космическа среда с по-благоприятни условия за развитие на всички равнища. Дали преходът ще бъде осъществен чрез глобални катаклизми, или плавно, с минимални сътресения — това зависи както от отделния човек, така и от всички нас като разумна общност.

Животът ще остане, но ще бъде ограничен само на отделни места. Животът ще бъде много труден и тежък за оцелялото човечество. След катаклизмите самият човек ще се промени духовно и ще се отърси от егоизма и високомерието си като добие космическо съзнание за уважение към живота.

Мариана Везнева е архитект, феномен и учен-изследовател, известен автор на езотерична литература. Член-кореспондент е на Международната академия по информатизация към ООН. Мариана Везнева е специалист по универсалния език на символите „Сензар“. Нейни постижения са изследване и разчитане на Диска на Фестос, Тракийския конник, Мадарския конник, Соларното светилище в Странджа Сакар, разкодирането на българската глаголица и др.

Цялото интервю в Портал 12 – ТУК