На заслужилия майстор на спорта Димитър Ганчев, който е и настоящ председател на Модел яхт клуб в Пазарджик, е поставена диагноза „тумор на ларинкса”. Той и семейството му отправят апел към всички приятели, съмишленици и деятели на спорта за съпричастност и помощ. Необходимата сума за спешна оперативна интервенция е в размер на 35 000 евро.

Операцията и последващото лечение ще бъдат проведени в Истанбул, Турция, само ако Димитър Ганчев успее да събере парите.„Има още какво да дам за развитието на спорта, подготовката на младите таланти и провеждането на европейски и световни първенство по моделните спортове”, се казва в апела за помощ, подписан от Димитър Ганчев.

Благодарение на усилията и на авторитета на Ганчев Пазарджик няколко пъти бе домакин на световни и европейски първенства по моделни спортове, а възпитаниците му продължават да печелят световни и европейски купи за Пазарджик. Негова е и заслугата Пазарджик да бъде обявен за световен център на моделните спортове през юли 2019 г.А най-младите му състезатели, събраха паричките от касичките си, за да помогнат на треньора си.

Банковата сметка във валута и лева е:
IBAN: BG29STSA93000025917483, 
ДСК, клон Пазарджик, Димитър Ганчев
PayPal:myachtklub.ganchev@gmail.com
Телефон: 0878 99 56 21