Полицаят Румен Машкудански, на 29 г. от Дупница е починал при катастрофа през уикенда, с Пазарджик го свързва ЦСПП , където той завърши успешно курса си на обучание, преди да постъпи на работа в системата на МВР.

За огромната трагедия се разбра в понеделник рано сутринта в родния му град, където никой от близките и приятелите му не можеше да повярва, че Рангел вече го няма. В истински шок е цялото му семейство и най-вече неговата половинка. „Рангел работеше към СДВР, пътуваше си до Дупница. Тук живее неговата половинка Диана, която е бременна в 6-и месец. Много жалко, че момчето си отиде, не успя да види и своята рожбичка. Беше невероятен човек, преди няколко месеца той предложи брак на Диана по време на клетвата си в Пазарджик. Пред целия строй тя му каза да, беше страшно вълнуващо и ние всички много им се радвахме. Сега сме безмълвни, втори млад човек загива при катастрофа от нашия град“, коментираха вчера близки до 29-годишния Рангел Машкудански.

По данни от полицията в Перник, тежката катастрофа е станала в неделя, около 05, 10 ч., на автомагистрала „Струма“, малко след пътен възел „Д. Диканя“ – посока София. Именно тогава лек автомобил „Опел“, управляван от Машкудански, се нанизва в ТИР. Тежката машина също е било шофирана от дупничанин /61 г./. Все още не е ясна причината за тежкия инцидент, коментираха от полицията. В резултат на сблъсъка е починал младият полицай, който вероятно по това време е пътувал към работното си място в столицата.

Трупът му е закаран в Съдебна медицина – Перник за аутопсия. Причините за случилото се са в процес на установяване. Работата по започналото разследване продължава. Колегите на Рангел от Дупница пък трябвало да съобщят черната вест на близките му. „Познавахме го всички, беше много добро момче. Това му беше най-голямата мечта – да стане полицай. Сбъдна я след много перипетии. Надяваше да дойде да работи тук при нас, да е до жена си, чакаха детенце, но уви. Случи се най-лошото“, коментираха полицаи от Дупница.

„Колеги, приятели, позволявам си да споделя тази снимка тук, защото едно чудесно момче, един прекрасен съпруг вече е при Създателя ! При тежка катастрофа през уикенда е починал колегата Рангел Машкудански – служител в „Специализирани полицейски сили“ при СДВР. През февруари той завърши успешно курса си на обучение в ЦСПП-Пазарджик и ни направи съпричастни към нещо много лично – след тържествената клетва подари венчален пръстен на любимата си жена ! Но животът е низ от неочаквани събития, дори с най-тежкия и неочакван край ! Така това младо, почтено и добро момче няма да успее да се порадва на земния живот ! Но остави следа у всички нас, докосна сърцата ни по свой си начин … ! Да ти е леко там горе Рангеле, ние тук да му мислим… ! Амин !!!“ – написа в личния си профил във фейсбук гласът на ОДМВР – Мирослав Стоянов.