Главният художествен ръководител на Представителен танцов състав „Чудесия“ от вчера вече е в далечна Австралия. Припомняме, че Таня Димитрова получи покана да преподава в университета в Сидни български народен фолклор. „С огромна радост и сълзи от щастие споделям, че вече и в Австралия звучи българската народна музика!
Българските народни хора и танци ще се танцуват от над 500 австралийци, в пет различни ансамбли и групи за танци!“ – коментира успешната ни хореографка и общински съветник от групата на Тодор Попов за Пазарджик.

„Преподавам с огромно удоволствие и заряд. Гордея се, че съм българка и успявам да осъществявам мисията си, а именно да съхранявам и популяризирам българския песенен и танцов фолклор. Карам хората да искат да четат и учат за България, да искат да я посетят и да се влюбят в нея!“- допълва още темпераментната дама.

Таня Димитрова изведе пазарджишките деца от ансамбъл „Чудесия“ до челно място в телевизионното риалити „България търси талант“. Представителния танцов състав взе участие в уникалните снимки, предизвикали скандал с Екоминистерството на Седемте Рилски езера миналата година. Тя е творец с уникален почерк и грандиозни изпълнения, разнасящи славата на Пазарджик и България из целия свят.