Общинският лидер на АБВ и общински съветник от същата партия Атанас Шопов е кандидат за кмет на Пазарджик, стана ясно на пресконференция, която се състоя днес в пресклуба на БТА. Кандидатурата му е подкрепена от местните структури на политическа партия „Възраждане“ и „Движение 21“. По време на пресконференцията на партиите – миньони присъстваха и техните местни лидери – Елена Костова – Петкова и областния координатор на „Възраждане“ – Гълъбов, както и зам.-шефът на АБВ – Владимир Маринов. Предстоящата Коалиция „Алтернатива за Пазарджик“ ще бъде съставена от трите политически сили, тя ще участва с пълна листа за общински съветници. До момента листата е запълнена на 70%, ще има и кандидати за селски кметове, до момента те са за 13 населени места.

Елен Костова – Петкова подчерта, че не за първи път си сътрудничат с АБВ и са в процес на събиране на подписи за да участват в предстоящите местни избори, като всички политически сили, които имат желание да подкрепят кандидатурата на Атанас Шопов са добре дошли.

Гълъбов заяви, че вснимателно са наблюдавали политическата дейност на Атанас Шопов в общинския съвет и по тази причина няма съмнения, че той трябва да се бори за следващия управленски мандат в местното кметство.

„Ние работим единствено за промяна на това управление, това управление е вредно както за общината така и за нейните жители. Ще отстоявам това, което и до момента правих – интересите на гражданите, имали сме позиции и съм сигурен, че през октомври Пазарджик ще има нов кмет. Длъжни сме да осигурим по-достоен живот на нашите деца и внуци. “ – заяви Шопов, като според него през октомври месец ще има промяна на статуквото.