Хиляди се очаква да уважат празника на 31 август в Панагюрски колонии
Хитът на Станислав Сланев – Стенли „Бъди, какъвто си“ ще е едно от музикалните послания на предстоящия фирмен и професионален празник на „Асарел-Медет“ АД, който ще се състои на 31 август в с. Панагюрски колонии. Заедно с групата си „Стенли Лайв Бенд“ легендарният музикант ще даде финалните акорди на празничния концерт. Страхотно изживяване обещава атрактивната Мария Илиева, а Владо Ампов – Графа и Стефан Илчев допълват звездното поп присъствие в курорта.
Хиляди миньори, ветерани, техните семейства, както и жители и гости на общината се очаква да се присъединят към фирменото честване, което през годините се утвърди като очакван празник за целия регион. Истинска фолклорна приказка по думите на ръководителя Данислав Кехайов са подготвили виртуозните музиканти и танцьори от Национален ансамбъл „Пирин“, които ще дадат старт и на традиционното фирмено хоро.
Сцената в курорта дава шанс за изява и на Духов оркестър „Делчо Радивчев“, мажоретен състав „Елинор“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие в Панагюрище и представителния танцов състав „Тангра“ от село Попинци. Един от своите специалитети „говежди курбан“ ще приготви бързо, лесно и вкусно Ути Бъчваров, като изкусителната гозба ще ври в огромния казан, изработен от асарелска мед. Клоуни и аниматори ще се грижат за децата, като „царството на забавленията“ ще бъде разположено на спортната площадка в съседство на сцената.
По стара традиция честването в Панагюрски колонии ще започне с водосвет за здраве и благоденствие на миньорите и техните семейства, който ще бъде отслужен в 10.30 часа в параклиса „Свети Иван Рилски“.
За Ваше улеснение
На 31 август автобуси към Панагюрски колонии ще тръгват по следния график:
8:00 ч. – София, паркинг пред Национален стадион „Васил Левски
8:00 ч. – гр. Златица
8:15 ч. – гр. Пирдоп
9:00 ч. – селата на община Панагюрище, гр. Стрелча
9:00 ч. – автогара – Панагюрище
Връщане: 17:00 ч., от с. Панагюрски колонии