Въпреки забраната за преминаване на камиони по – тежки от 10 тона през моста над реката в септемврийското село Бошуля, гледката е ежедневие, разказват местните хора. По всяко време на денонощието можете да видите даже и камиони, които теглят ремаркета натоварени с чакъл и пясък.

На същата гледка се натъкна и наш екип, който успя да заснеме тежкотоварното возило, което мина съвсем необезпокоявано по моста, а регистрационният номер на колата е СО8900ВМ, а на предното стъкло се кипреше и надпис ASSEN. На същото място АПИ води дългогодишна война с неизвестен извършител, тъй като точно преди моста и от двете му страни има знаци, че преминаването на тежкотоварни камиони е забранено. До момента те са подменяни поне три пъти, а точно толкова пъти са били и боядисани с черен спрей. Но, както добре знаем, незнанието на законите, не оправдава нарушителите. Надяваме се, че Областното „Пътно управление“ ще се постарае да издири собственика на камиона и да го санкционира.

Припомняме, че АПИ забрани преминаването на тежкотоварни камиони по моста, тъй като по него има пукнатини и срутването му е много вероятно. На практика пътното съоръжение е единственото, което свързва Пазарджик с Бошуля, град Ветрен, Карабунар и Виноградец, за изхода към АМ „Тракия“. То е и единствената стабилна връзка на квартала от Бошуля в посока Пазарджик с вътрешността на селото.

Ежедневно над две хиляди души пропътуват този маршрут, за да стигнат до работните си места в областния град и да се върнат у дома. Ако мостът се срути или бъде затворен, ще им се налага да пропътуват допълнителни двадесет километра всеки ден.

Все още няма яснота кога Агенция „Пътна инфраструктура“ ще започне обещания ремонт.