Ако трябва да се направи класация на топ 3 най-популярни спортове, привличащи вниманието на най-голям кръг от почитатели, то несъмнено в челната тройка ще се появят именно те – футбол, баскетбол и волейбол. Едва ли някой би се изненадал, особено за първия от тях, който е най-известният спорт в цял свят. Не случайно и букмейкърските компании се надпреварват коя от тях ще предложи по-голям избор от срещи в тези три така предпочитани спортни дисциплини. И не само това. Сред основните партньори на Българската федерация по баскетбол, а също и спонсор на едни от големите футболни клубове в страната е именно Уинбет, който е един от брандовете, предлагащи този тип спортове и в платформата си. Повече за спортните услуги на оператора можете да прочетете в професионалното ревю на Winbet, където са представени детайли. А сега нека поговорим за това какво е представянето на Пазарджик във всяка от посочените дисциплини и по-специално за надеждата на града в спорта – Хебър.

Баскетболен клуб “Хебър” Пазарджик е ставал първенец не веднъж в Националната аматьорска лига за Южна България. Юношите също не изостават и бележат отличия в междуобластни баскетболни турнири. За тази година тиймът получи покана да се включи в Европейското първенство, което тази година беше на територията на Англия и по-конкретно в Бристол. Резултатите бяха изключително добри, а представянето на пазарджишкия баскетболен отбор – достойно. Младите надежди завършиха на почетната четвърта позиция, което заслужава адмирации, като се има предвид, че част от конкуренцията бяха отборите по баскетбол от Беларус, Швеция, Литва и Латвия.


Волейболен клуб “Хебър” също не остава по-назад и бележи успехи. Така например достигането до финала в Суперлигата за 2019. Пазарджишките волейболни надежди победиха Добруджа (Добрич), които бяха домакини на срещата. Резултатът, който беше вписан, е 1-3 гейма в полза на ВК “Хебър”. По думите на кмета на града – господин Тодор Попов – волейболният отбор ще стане първият отбор на България с европейска купа. И макар, че на пресконференцията, на която бяха казани тези мотивиращи думи, беше погледнато с известно недоверие, настоящият кмет на община Пазарджик заяви, че и към едноименния футболен клуб е имал същите прогнози и са се сбъднали, въпреки скептицизма преди години.

За финал оставихме голямата звезда на града, а именно футболен клуб “Хебър”, който след 12 години опити да се върне на професионалния терен, най-накрая се присъедини към Втора лига. На 11.08.2019 отборът записа своята втора категорична победа като гост във втората дивизия в шампионата по футбол за България. Прогнозите и за следващите предстоящи срещи са в полза на “зелените”, които набират сериозен напредък. Анализатори с опит в сферата предвиждат следващи успехи за пазарджишките надежди. Предвид състава на отбора и сериозната подготовка за всеки предстоящ мач, нищо чудно прогнозите да се окажат безспорен факт.

Футбол, волейбол, баскетбол – Хебър Пазарджик има великолепно представяне и в трите спорта и за последните няколко години медиите непрекъснато съобщават за някой от многото успехи, които биват отбелязани. Конкуренцията сред останалите е голяма, така че и трите клуба трябва непрекъснато да усъвършенстват уменията си, да изграждат нови стратегии, с които да остават все така непредвидими и да продължават да тренират усърдно. За момента, обаче, съвсем спокойно можем да наречем “Хебър” надеждата на Пазарджик и да пожелаем още по-големи успехи на отборите!