Как ФК “Хебър” достигна до Втора лига?

След 12-годишна непрестанна битка с едни от най-сериозните противници на футболния терен за страната, пазарджишкият футболен клуб най-накрая стигна там, където на 11.05.2007 г. беше отписан. Любопитното в случая е, че на същата дата, но дванадесет години по-късно, Хебър отново е част от Втора професионална лига. За да стигне до там обаче му бяха необходими доста труд, тренировки, оспорвани мачове и смяна на състава. Всички знаят, че без значение кой е отборът, важни са неговите членове. Към момента тиймът може да се похвали, че в състава си има играч като бразилеца Родриго Барони, а наред с него са и останалите нападатели, сред които Георги Андонов, Георги Недялков, Октай Хамдиев и Тодор Чаворски. Двамата ценни вратари – Петър Дебърлиев и Александър Любенов. Капитанът на защитниците Васил Гергов и останалите защитници, от които Асен Георгиев, Димитър Везалов, Слави Косов, Кристиян Михайлов и Томислав Папазов. Сред полузащитниците са Атанас Велев, Андриан Краев, Даниел Пехливанов, Даниел Кадьов, Якуб Идризов, Георги Каракашев, Цветелин Тонев, Мартин Вълчинов, Янко Ангелов и Божидар Васев.

В този състав и начело със старши треньор Николай Митов, на 11.05.2019 г. пазарджишките надежди стигнаха там, където феновете отдавна мечтаят да ги видят – на професионалния терен и като част от Втора лига.

Факти за Хебър Пазарджик в цифри

  • 1918 е годината на създаване на първия пазарджишки футболен клуб
  • 4383 дни бяха необходими на Хебър да се завърне в редиците на “Б” група
  • 11 е съдбоносно число за клуба, отбелязващо отхвърлянето му и обратното му връщане на професионалния терен
  • 4 позиция заема във втора дивизия на шампионата по футбол за България
  • 315 мача поставен рекорд от Танчо Гилев
  • 80 гола в общо 185 мача, благодарение на нападателя Младен Радков

 

Какво е efbet Лига?

Това е най-високата дивизия в шампионата по футбол за България. Носи името efbet Лига, тъй като в средата на 2019 година беше сключен двугодишен договор и едноименният оператор стана главен спонсор. Така Първа професионална футболна лига остана в миналото и получи ново име и брандово лого. Темата е подробно разгледана в сайта на Silentbet, където освен нея можете да разгледате и детайлните прегледи за Ефбет и останалите популярни букмейкъри в страната и не само. Ако трябва да се определи един единствен, който да изпъкне над всички останали за 2019 до този момент, това определено е Efbet. Нищо чудно, ако това се окаже най-добрата година в историята на оператора. В състава си лигата може да се похвали с най-добрите футболни отбори, които са 14 на брой. Дали “зелените” надежди на Пазарджик един ден ще присъстват сред тях, предстои да коментираме.

 Има ли шанс Хебър Пазарджик да стане част от Ефбет Лига?

Анализаторите и професионалистите в сферата на футболните прогнози смятат, че шансовете на пазарджишкия футболен клуб не са никак малки. Разбира се, това едва ли ще се случи толкова скоро, колкото феновете мечтаят и пожелават на любимия си тийм. Предвид модерно оборудваната спортна зала, в която надеждите на града с часовниковата кула тренират, очакванията с право са позитивни. Скептици обаче не липсват и поставят под въпрос до колко възможно е отборът да влезе в редиците на имена като Лудогорец, Левски, Локо Пловдив, Берое, ЦСКА, Славия и останалите от efbet Лига. Истината е, че Хебър се доказва непрестанно и не се отпуска в подготовката си за всеки един предстоящ мач. Треньорът на “зелените” също не позволява на играчите да се отпускат и изисква от тях максимума, за да покажат най-доброто, на което са способни. С този труд, упоритост и постоянство, нищо чудно Хебър Пазарджик един ден да се озове начело с останалите имена от efbet Лига.